Stoch si s Fenerbahce opäť zahrá Ligu majstrov

23.06.2012 Celý región

Istanbul 22. júna (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch si v budúcej sezóne zahrá v prestížnej Lige majstrov. Európska futbalová únia (UEFA) povolila v piatok jeho tureckému klubu Fenerbahce Istanbul štart v súťaži napriek prebiehajúcemu vyšetrovaniu škandálu v súvislosti s ovplyvňovaním výsledkov.

Osemnásťnásobný turecký majster, ktorý v minulej sezóne obsadil druhú priečku, informoval o novinke na svojom oficiálnom webe: "Kontrolná a disciplinárna komisia UEFA povolila účasť nášho klubu v Lige majstrov 2012/2013." Fenerbahce si zahrá v treťom predkole, pričom jeho súperom budú buď belgické Bruggy, rumunský Vaslui, holandský Feyenoord Rotterdam alebo škótsky Motherwell. Rozhodne o tom pondelňajší žreb v sídle UEFA vo francúzskom Nyone.

Rozhodnutie UEFA prišlo napriek tomu, že prezident Fenerbahce Aziz Yildirim sa stále nachádza vo väzbe a spolu s ďalšími vyše 90 funkcionármi čaká na verdikt v korupčnej kauze. Vyšetrovanie začalo ešte v roku 2011 a týka sa podvádzania v zápasoch prvej a druhej ligy v sezóne 2010/2011. Turecký futbalový zväz z tohto dôvodu vylúčil Fenerbahce z vlaňajšej edície LM.

Dvadsaťdvaročný Stoch pred týždňom predĺžil s Fenerbahce zmluvu o ďalšie dva roky a v tíme istanbulského giganta by mal pôsobiť až do konca súťažného ročníka 2015/2016.

Informovala agentúra dpa.
 

Vyberte región